rengöring med vinäger - så städar du smart med vinäger hemma

Hemstädningstips – 3 rengöringsområden för vinäger

Vinäger är en utmärkt matlagningsingrediens för att tillsätta smak till vissa maträtter. Tro det eller ej men det kan också ta bort smuts runt om i hemmet. Detta är en hemlighet som vår städfirma i Örebro har använt oss utav länge. Det agerar som ett allrengöringsmedel för många områden i ditt hem så som badrum, kök och tvättstuga. Om du äger ett husdjur och vill ha ett naturligt saneringsmedel så kan olika matlagningsingredienser vara ett jättebra alternativ.

Tre användningsområden för rengöring med vinäger

Det finns tre huvudsakliga användningsområden (förutom matlagning) för vinäger. Dessa är:

  • Rengöra badrum
  • Ta bort smuts i köket
  • Använda vinäger som naturligt mjukgöringsmedel

Rengöra med vinäger i badrummet

Badrummets kakel, badkaret, toaletten, handfatet, bänkar kan alla samla smuts som är svårt att få bort. Genom att använda ren vinäger så tas tvålrester och vattenfläckar enkelt bort från badkar och handfat. Dessutom så kan du moppa golvet med en del vinäger och en del vatten för att förbättra dess utseende och sanera kaklet. Bara se till så att det är säkert att använda med just ditt kakel.

Vinäger hjälper dig också ta bort ringar i toalettstolen. Det finns inget behov att köpa dyra toalettprodukter, använd istället rent vinäger för att göra rent ringarna. Börja först med att spola så att vattnet rinner undan. Därefter häller du vinäger längs insidan av toaletten och skrubbar samtidigt. Låt det sitta kvar i fem till tio minuter och spola sedan igen.

Rengöra köket med vinäger

Köket är det viktigaste området i ditt hem. Att ha en hygienisk och hälsosam miljö att lagra och laga mat i är nödvändigt. Som tur är så kan vinäger användas som ett utmärkt alternativ i köket istället för de många olika produkterna som går att köpa. Ta ren vinäger (du kanske just använt det i din matlagning) för att tvätta spisen och köksbänken. För att tvätta eller moppa golvet använder du än en gång en del vinäger till en del vatten.

Användningsområden med vinäger i tvättstugan

Äntligen, vinäger kan användas som ett naturligt mjukgöringsmedel. Det är framförallt användbart för familjer med känslig hy. Tillsätt bara ½kopp vinäger i sköljprocessen för att ersätta mjukgöringsmedel köpt i butik. Molekylerna som utgör vinäger hjälper till att bryta ner tvättmedlet mer effektivt.

Vinäger har många olika användningsområden och städning hemma är ett av dem. Det erbjuder en naturlig, kemikaliefri och ekonomisk metod för att få bort vattenfläckar, smuts och tvålrester. Gå till butiken och köp en stor förpackning så att du kan laga mat och städa med denna oumbärliga ingrediens.